M-am bucurat enorm când am văzut că am fost nominalizată pe străduța de iluzii să preiau leapșa, pentru că mie chiar îmi plac lepșele și asta e chiar faină. Tocmai de aceea m-am conformat și am adunat frumușel răspunsurile mele în acest articol. Am vrut să răspund chiar astăzi, ca să fie încă proaspătă treaba. Bine și mai e și nerăbdarea cu care m-a înzestrat natura și care nu-mi dă pace, mai ales când simte că mi-am pus în gând ceva. Așadar , să începem. A… și apropo, dacă simțiti nevoia să răspundeți la întrebări în timp ce citiți, nu ezitați să lăsați răspunsurile în comentarii.

Preferi cititul în pat sau în alt loc?

Citeam mult când eram mică în sufragerie ( singura cameră nelocuită, deci era liniște), într-un fotoliu. Cred că am experimentat toate pozițiile (de citit, da? e o leapșă despre CĂRȚI) în fotoliul ăla până am ajuns la concluzia că nu e confortabil deloc. Sau mă rog, după ce am rămas înțepenită de gât,  am ajuns la concluzia asta. Acum prefer să stau relaxată în pat. Nu mă mai complic cu alte alea.

Personaj principal feminin sau personaj principal masculin?

Depinde de starea în care mă aflu. Câteodată aș vrea să întâlnesc o fată fragilă (personaj), care are nevoie de un braț puternic de mascul feroce. Să fie prostuță, să se lase iubită și să fie ușor stângace. Cred că asta îl face pe el să crească puțin în masculinitate, dacă pot să spun așa. Așa că nu știu dacă simt chiar nevoia de un astfel de personaj feminin, sau e defapt nevoia de a întâlni un personaj masculin care să întâlnească fata descrisă anterior. Sper că m-am făcut înțeleasă. 

Alteori nu am chef să dau de personaje d-astea. Mi se par mironosițe (ele), iar ei au un motiv în plus să se umfle în pene. Faptul că el e „forța”, băiatul ăla bun care o ridică în slăvi pe ea și căreia îi cade la picioare, mi se pare puțin cam exagerat. Deci nu știu ce să raspund. Depinde foarte foaaarte mult de starea mea emoțională.

Gustări dulci sau gustări sărate?

De regulă gustări dulci, dar niciodată în timp ce citesc. :)) Cred că asta e singura chestie pe care n-o pot face în același timp: să citesc și să mănânc. Pur și simplu nu mă mai pot concentra dacă aș mânca. Și mai e chestia că las amprente pe file. Și nu-mi place.

Trilogii sau serii alcătuite din mai multe volume?

Ăăăă… prima serie citită vreodată a fost Twilight. Am adorat fiecare bucățică de pagină și am terminat totul (cam 1.000 de pagini) în mai puțin de 4 zile. Apoi a urmat seria Jurnalele Vampirilor (primele 4). Dar când am văzut că tot mai apar .. și tot apar și parcă s-a exagerat m-am lăsat și am decis că seriile nu-s de mine. De trilogii nu știu ce să zic, nu prea am citit. Nu mă mai încântă ideea de mai multe volume, prefer o „cărțuloaie” cât casa poporului decât mai multe și mai mici.

Narațiune la persoana I sau la persoana a III-a?

Prefer la persoana I. Ultima carte citită a fost Văduvă pentru un an  și recunosc că mi-a lipsit implicarea directă. Parcă i-a lipsit emoția. Bine, am citit și cărți wow, cu o narațiune heterodiegetică și chiar unde acestea două s-au împletit și a ieșit ceva fain.

Librărie sau bibliotecă?

Când eram la liceu și facultate eram mai tot timpul la bibliotecă. Acum … prefer librăriile online 😀

Cărți care îți provoacă râsul sau cărți care te fac să plângi?

Nu prea am plâns la cărți indiferent ce subiecte au avut. În schimb plâng la filme. Nu-mi place nici să râd în hohote citind, poate acolo să-mi smulgă doar un rânjet. Da, știu, sunt o ciudată.  În general prefer cărțile care spun o poveste, fie ea veselă sau tristă.

Copertă albă sau copertă neagră?

Niciodată nu aș alege albul în locul negrului, indiferent despre ce vorbim. De regulă sunt atentă la copertă, îmi place să o studiez și să aibă cel puțin o figură umană pe ea.

Roman psihologic sau roman de acțiune?

Și și. Importantă e povestea pentru mine. Dacă nu mă captivează în maxim 70 de pagini nu prea mai am răbdare să îl duc la capăt.

Acestea au fost întrebările și răspunsurile mele. Mi-a făcut plăcere să răspund și să mai ies puțin din sfera articolelor din „D-ale sufletului”. Tocmai de asta îți mulțumesc, Diana, pentru nominalizare. Mai departe voi da leapșa bloggeriței Una care citește. Cine dorește, e liber s-o preia.

Share: