Da… după o noapte dormită în mașină , ajunși acasă (în articolul anterior am povestit despre asta) ne-am pus întrebarea ce e aia o rulotă. Văzusem de-a lungul timpului o mulțime de oameni și nu prea ne încânta ideea. Am considerat întotdeauna o țigăneală treaba asta și asta pentru că la noi în tară cam așa e. Să te întinzi cu toată casa după tine, să-ți cari mese cu mușcate și covoare, să-ți faci curte în jurul rulotei … asta deja e prea de tot. Dar am zis totuși să vedem și noi cum arată una. Și cum nu se putea mai bine, fix la noi în cartier pe unde-l plimbăm pe Teddi erau două. Le-am studiat pe dinafară, dar cam atât. Ei bine, la o căutare pe olx am găsit-o pe una dintre ele.

Nici nu se putea mai aproape! Nu ne gândisem să ne cumpărăm una, ci doar să vedem cum arată. Însă din momentul în care ne-am urcat, ne-am îndrăgostit! Am știut că trebuie să încercăm și noi stilul ăsta de a călători. Tipul de-o vindea ținea cu dinții de preț, noi nu aveam banii necesari, așa că am plecat cu speranța că vom găsi una care să arate la fel de bine și la bani mai puțini. După câteva vizionări în București, Prahova, Cluj, ne-am întors la Brașov, pe strada de vizavi de-a noastră. Ne-am scuturat ultimii bani din buzunare și cu riscul de a rămâne nemâncați până la salariu, am bătut palma. A fost o nebunie dar eram super entuziasmați de achiziție. Și-n plus … nu spusesem nimănui de ideea noastră.

Rulota era un Elddis Gulfstream, din 1994. Bătrânească, vă gândiți probabil. Așa-i, doar că la rulote contează extraordinar de mult gradul de uzură, nu anul. Și asta era nefolosită.  Avea într-adevăr câteva mici probleme, gen nu-i mergea boilerul, dar C. este priceput la toate așa că l-a rezolvat imediat.

Nu știu dacă ați văzut vreo rulotă pe interior, însă e ca o mini garsonieră. Are un ditamai patul care ziua se transformă în canapele, într-un living gen. Are frigider care funcționează pe gaz (da, se aprinde o flacără înăuntru lui și ce să vedeți, se răcește frigiderul), aragaz, cuptor (îmi intră tava pe care o folosesc și la bloc, deci e mare), chiuvetă, baie cu duș separat. Adică într-o parte e vasul de toaletă, în alta îți închizi ușa și faci duș. Fain, nu? Are chiar și-un șifonier pentru umerașe. Spații de depozitare nu mai zic.

A fost a noastră cu acte-n regulă pe 21 august 2021. Peste puțin timp aveam să plecăm în concediu, însă … a picat mașina cu totul. Nu făcusem nicio ieșire cu rulota, ne ardeau tălpile și abia așteptam s-o agățăm în cui și să-i dăm talpă, când s-a stricat motorul mașinii. Asta ne-a dezamăgit puțin pentru că venea concediul ăla mult visat cu pași repezi. Mulți bani mai târziu și câteva zile bune de stat și uitat lung la rulotă în parcare … s-a întâmplat minunea! Am agățat rulota-n cui și am plecat două zile undeva pe lângă Brașov ca să vedem cum ne acomodăm. Ce ne mai trebuie nouă, ce-i mai trebuie rulotei, cum e să dormi acolo, cum e cu frigul, cum facem duș etc., pentru că urma ziua cea mare în care ne porneam spre Cluj.

În continuare nimeni nu știa de nebunia noastră, voiam să fie o surpriză pentru toți. Dacă a fost sau n-a fost, am să detaliez în următorul articol de călătorie, pentru că se leagă.Ușa asta care are posibilitatea să se deschidă doar pe jumătate ne-a prins extrem de bine, având câine. Astfel puteam sta cu ușa deschisă și cu Teddi în siguranță. Dacă voia să se uite afară, se ridica în picioare și-și sprijinea lăbuțele pe marginea ușii, doar până acolo ajungând el. N-a încercat o secundă să se arunce, iar noi am stat liniștiți.

Dacă vă bate vreun gând nebun că ați vrea și voi să experimentați, nu mai așteptați. Vă spun cu mâna pe inimă că sentimentul când agăți rulota-n cui și-o vezi în oglinzi, e unic!

Share: