Lempeș, dealul rupt din Rai, sau mai bine zis, locul unde Raiul a coborât pe pământ. Vă doresc ca măcar o dată să ajungeți acolo și să simțiti energia pe care o emană locul ăla minunat. Nu am văzut niciodată așa multe și diverse flori într-un singur loc. Pajiști colorate, ba mov, ba alb… de-a dreptul o splendoare.

A fost a doua oară când am ajuns pe Lempeș (despre prima oară citiți aici, unde vedeți și niște flori superbe) și trebuie să recunosc că am cunoscut un om minunat pe facebook care-l promovează extraordinar de frumos. Desigur, promovat e mult spus, el doar realizează niște fotografii geniale ale florilor și nu numai. De la minunea asta de om am ajuns eu să iubesc Lempeșul și florile sale. Văzusem așadar că apăruse stânjenelul și am zis că musai trebuie să ajungem să-l fotografiez.

Așa că într-o după-amiază cam înnorată am pornit la drum. Pe Lempeș un vânt absolut criminal care pur și simplu aproape că ne învârtea cum voia. Am reușit cu chiu cu vai să mai coborâm de pe culmea dealului și să ne punem la adăpost de vânt, așa că am reușit să și facem câteva poze. Din păcate nu am ajuns la locul unde bănuiam că ar fi stânjenii, că s-a pornit o ploaie de în 5 secunde ne-a făcut fleașcă. Am luat-o la fugă spre mașină și am plecat ca două curci plouate acasă, plănuind să ne întoarcem.

Și totuși a fost o zi faină, cu toate că nu am atins obiectivul și ne-am mai și udat până la piele, pentru că fix când încercam noi să ne mai adăpostim de vânt am văzut o căprioară. N-am apucat să-i facem poză, că ne-a văzut și ea și-a luat-o la salturi până ne-a lăsat în urmă de tot.

Ei bine la vreo 2 zile după ne-am întors. Vremea devenise ceva mai prietenoasă, așa că am reușit să ajungem la minunații stânjenei și le-am făzut o groază de poze.

Frăsinel – îmbobocit (Dictamnus albus)Stânjenel / Iris (Iris aphylla)Stânjenel / Iris (Iris aphylla)Coada-mielului (Verbascum phoeniceum)Stejărel (Veronica chamaedrys)Ventrilică (o specie de Veronica – Veronica officinaliscred, nu sunt sigură)Laptele cucului / Laptele câinelui / Alior (Euphorbia cyparissias)Cornuț de munte (Cerastium alpinum)Cornuț de munte (Cerastium alpinum)Bălușcă / Steaua Bethleemului (Ornithogalum umbellatum)Amăreală (Polygala major)

 

* Nu bag mâna în foc că identificarea plantelor este cea mai corectă (sunt o mie și una de specii ale aceleiași plante), așa că dacă voi considerați că am greșit cu ceva, lăsați un semn.

Share: