Mă gândeam zilele astea la cadouri. La ce cadouri să cumpăr și la ce cadouri mi-aș dori eu să primesc. Observ un lucru ciudat la mine și anume că mi se schimbă radical gusturile. Sau poate că abia acum îmi dau eu seama ce îmi place cu adevărat și ce nu. Cumva în capul meu există două tipuri de cadouri: alea care sunt doar frumoase și drăguțe, dar care nu fac nimic și alea pe care le poți folosi.

Până acum mă bucuram la orice prostie și probabil la rândul meu am oferit orice prostie m-a bucurat pe mine la prima vedere. Aici intră … tot felul de muțunache (jucării de pluș sau nu), de bibelouri, în general de obiecte destul de „ochioase” dar la fel de inutile pe cât de frumoase sunt. Cred că le știm cu toții. Sunt lucrușoarele alea pe care nu le folosim la absolut nimic, pentru că ele practic sunt create doar să adune praf pe ele în rafturi. Astfel de lucruri pe mine nu mă bucură decât 5 minute. Poate și mai puțin. Apoi le așez undeva pe o etajeră, alături de altele și le mai văd doar atunci când șterg praful. În general astfel de obiecte le duceam în sufragerie, unde nu circulam prea des, așa că le vedeam destul de rar.

În schimb mă bucură lucrurile pe care le pot folosi și care mă ajută cu adevărat la ceva. Chiar dacă ele se strică în timp, m-am bucurat de ele, le-am dat viață. Am primit de exemplu acum ceva ani un șort de bucătărie cu numele meu și o lingură, la fel, cu numele meu. Mi s-a părut destul de mișto, deși multă vreme nu am folosit lingura aia la nimic, căci prăjiturile nu se fac cu o lingură de lemn, dar acum e mega utilă și folosită. Mai puțin șorțul, deși ar trebui să-l aduc de acasă, având în vedere că eu după ce prăjituresc ceva am cremă și-n cap.

Înainte eram mult mai deschisă la vederea lucrurilor mărunte sau nu, dar care nu fac nimic.  Acum când le văd recunosc că îmi plac de cele mai multe ori, însă le consider inutile și parcă brusc nu-mi mai plac îndeajuns cât să le cumpăr. Regula asta e valabilă la orice, nu doar la cadouri. Am rămas cumva old school și chiar dacă tot văd și aud în jur că nu mai e la modă să oferi parfumuri sau că nu e în regulă să oferi parfumuri, ei bine eu le ofer încă. La fel și haine și chestii pentru igienă personală și nu știu, orice lucru care poate fi folosit. Depinde de persoana vizată. Dacă-i place să bucătărească, un instrument ceva, un aparat orice o/îl ajută în bucătărie. Dacă-i place să  … se joace, ia-i un joc. Înțelegeți ideea.

Cred că ne lăsăm prea mult duși de val când mergem să cumpărăm câte ceva mai ales acum, în perioada în care toate magazinele sunt pline de obiecte care mai de care mai ochioase. Știu că pe toate le vrem și toate ni se par super necesare și Crăciunul nu există dacă nu avem așa ceva, dar serios.. ce aș face cu un set de cănițe și farfurii cu moș Crăciun pe ele și cu reni și cu omuleți de zăpadă? Probabil le-aș folosi o zi, hai două. Apoi la naftalină cu ele că doar n-oi servi tort pe o farfurie cu moș Crăciun în jumatea lui iulie. Și ghici… Crăciunul viitor probabil nu-mi mai plac, că văd altele mai frumoase. Și asta se aplică și la lenjeriile de pat și la fețele de masă și la orice chestie cu tematică. Le folosești cât le folosești și-apoi le ascunzi prin debara, prin pod că s-a dus vremea lor. Și uite așa se umple casa de lucruri inutile, de care te puteai lipsi. Nu mă înțelegeți greșit, îmi plac la nebunie, dar .. își scot banii? De câte ori le-aș folosi ca să merite, nu știu 100 de lei? Și după ce se duce Crăciunul ce mai fac cu ele? Înțelegeți?

Sunt eu ciudată sau ce se întâmplă oare? Voi ce alegeți, cadouri frumoase, sclipicioase, ochioase dar  inutile (poate e un cuvânt dur pentru unii dintre voi) sau ceva practic, de care să se bucure omul? O eșarfă care să-i țină de cald sau un globulete cu un moș Crăciun pe care să-l arunce pe-un raft alături de alții ? Cum vedeți voi lucrurile astea?

Share: