Nu știu câți dintre voi ați auzit de Cartea pe bancă, dar mie personal mi se pare o idee genială care merită tot respectul.  Cum probabil v-ați dat seama deja din titlu, este vorba de cărți. Da, multe cărți care își așteaptă cumințele cititorii pe băncile din parcurile (și nu numai) orașului Iași. Proiectul Cartea pe bancă a luat naștere din inițiativa ieșeanului Eugen Benea care a constat că majoritatea tinerilor, deși aflați în aer liber, erau tot cu nasul în telefoane.

În ce constă toată treaba? E simplu. Cărțile sunt lăsate de către inițiator pe bănci, iar cei care le găsesc pot lectura pe loc sau acasă, cu condiția ca după ce termină să le lase pe o bancă, într-un parc. Proiectul este foarte răspândit și cunoscut în mediul online, în special pe facebook.

Dacă vreți să aflați mai multe despre proiect puteți da un like paginii și puteți chiar și câștiga cărți. În fiecare luni și vineri au loc concursuri care pot aduce în mâinile voastre cărți cu emblema proiectului. 13451139_646153378881858_1317029309_n_Fotor_Collage

Până în prezent am reușit „să pun mâna” pe două minunății ce își așteaptă rândul la citit.

Mă întreb acum de ce nu există și prin alte orașe astfel de idei de promovare a cititului. Sau există și nu știu eu? Voi cunoașteți? Ce părere aveți despre această inițiativă?

 

Share: