Te caut prin pat disperată. Te-am visat împărțind acceași pernă cu mine, dreptunghiulară, îndeajuns de mică încât să fim nevoiți să ne respirăm unul pe altul. M-ai cuprins în brațe toată și parcă lumea întreagă s-a scurs în strângerea ta. Te-am simțit cum mi-ai pătruns în fiecare inspirație de parcă mi-ar fi fost foame de parfumul tău. Te-am adulmecat cu pofta unui drogat ce inhalează la colț de stradă te-miri-ce substanță interzisă. Substanța mea interzisă ești tu. Nu-mi mai pasă că mă doare, că mă mistuie pe sub carapacea asta carnală, nu-mi mai pasă. Mă las pradă drogului, îl aștept să-mi inunde trupul, mințile, să mă facă să uit de mine. Ce bine că-mi ești așa, cu bune, cu rele!

Am deschis ochii. N-a fost un vis. M-am lovit de brațul tău în încercarea de a mă lupta cu negura. Erai acolo, împărțeam aceeași pernă. Poate chiar același vis. Mi-a fost teamă să mai respir, să te mai inspir. M-am ridicat și am tras draperia. Razele lunii cădeau blând pe chipul tău, luminâdu-l. A înghețat timpul, acolo pe buza ta de sus. A înghețat secunda pe pleoape. O senzație de liniște s-a răspândit în cameră. Siguranță. Dorință. Ce bine că-mi ești! am zis și te-am sărutat ușor pe frunte. Ai zâmbit, involuntar poate, dar chipul tău s-a îmbrăcat cu un zâmbet minunat. Aș fi vrut să îngheț timpul pentru totdeauna, nu doar pentru o secundă. Să rămân acolo să te privesc, iar luna să-ți scalde trupul adormit pentru încă o clipă în plus. Ce bine că-mi ești! am gândit și m-am cuibărit în brațele tale. N-aș vrea să se termine noaptea asta niciodată. E plină de liniște, căldură și de raze de lună. Și ce frumoase-ți stau acolo, pe pleoapa dreaptă, povestind și dansând sub aripa mamei lor.

Ce bine că-mi ești, ți-am șoptit apropiindu-mă de urechea ta. M-a izbit parfumul tău ca un val ce izbește o stâncă. Aș fi vrut să mă-mbeți, acolo, în nocturna iluzie a unui dans al razelor pe chipul tău. Aș fi vrut să mă sfârteci bucată cu bucată și să-mi decojești dorințele de pe pereții sufletului. Aș fi vrut să mă faci să nu mai simt furtuna ultimei nopți. Mâine un soare barbar va spulbera totul. Mai bine îmbată-mă acum, cât încă-mi ești …

 

 

 

Share: