N-am mai citit de ceva vreme și am tot văzut romanul ăsta peste tot. Am citit câteva recenzii și am decis să-l citesc, căci tare interesant părea. În ciuda celor 300 de pagini, eu zic că se va citi în mai puțin de-o zi, pentru că efectiv nu cred că are nimeni răbdare să-l lase pe mai multe zile. Observați de câte ori am folosit verbul „a citi”? Mda, trecem peste.

„Bărbatul care n-a mai sunat” nu e deloc ceea ce pare. Adică, nu știu ce vă pare vouă însă inițial eu am crezut că e o poveste de dragoste, un trio amoros, ca să zic așa. M-am gândit de multe ori că e vorba de-o soție, nu știu de ce (poate pentru că mai mereu e vorba de una?)

Dar ca să începem cu începutul, o cunoaștem pe Sarah, o femeie în pragul divorțului, întoarsă în Anglia, la părinții ei, pentru a comemora pierderea surorii ei. În urmă cu 19 ani avusese loc un accident, de care ni se tot amintește pe parcursul romanului.  Aici, Sarah se îndrăgostește nebunește de Eddie. Îndrăgostela e reciprocă, așa că petrec împreună 6 zile minunate, apoi bărbatul pleacă în vacanță. Dragostea lor e adolescentină, pasajele sunt drăguțele.

Drama începe când bărbatul, care deși promisese că va suna din aeroport și de oriunde, nu mai sună. Pentru Sarah din acel moment, zilele vor deveni lungi, nopțile se vor transforma tot în zile și gândul că i s-a întâmplat ceva o va obseda. Începe să-l urmărească pe rețelele de socializare, în speranța ca vă apărea ceva, caută chiar știri despre decesele din zona în care știa că va merge Eddie. Însă nu găsește niciun răspuns.

Și cu Sarah începem să ne punem întrebări și noi, cititorii. Oare a murit? Oare a fost răpit? Poate zace în vreun spital sau prietenii femeii au dreptate și pentru Eddie n-a însemnat nimic, decât o simplă aventură, așa că acum a mers mai departe și și-a văzut de viața lui? Poate e însurat? Hmmm …

Accidentul de care ni se tot amintește, destul de vag însă are și el un rol major aici. Dar de ce ne tot spune de el? Oare Eddie să fie cel care l-a provocat? Romanul parcă se joacă cu tine. Te sucește și când crezi că ai găsit răspunsul  te mai sucește o dată și de fapt nu ai găsit nimic.

N-am să vă spun de ce n-a mai sunat. Ar fi urât din partea mea să dezvălui misterul, însă zic doar că nicio secundă nu m-am gândit la varianta asta. Nu cred că s-a gândit nimeni.

Ce mi-a plăcut la roman?

Mi-a plăcut faptul că a avut și Eddie dreptul la replică. Adică ne sunt prezentate și gândurile lui, nu doar ale lui Sarah. Așadar aflăm că Sarah nu-i o simplă nebună care s-a îndrăgostit copilărește de-un bărbat matur în doar 6 zile. Nu. Și bărbatul tânjește după dragostea ei, însă ceva îl împiedică s-o mai caute. La fel ca și ea, și el suferă. Și-n sufletul lui au loc furtuni.

Mi-a mai plăcut ideea per total. Mi-au plăcut și emoțiile pe care mi le-a dat frământările lui Sarah. Și suspansul. Și … tot. Merită o zi romanul ăsta, zic eu. E interesant și e o lectură destul de ușoară.

Share: